TOKU MEI

// KOSMIK MASTER 2023

TOKU MEI

// MAKER

TOKU MEI is de artiestennaam van Bas Ophof (1991), een experimentele producer uit Amersfoort die een lo-fi fusie van hiphop en jazz maakt. Op de basisschool speelde hij al veel keyboard, en toen hij 14 was kocht hij zijn eerste MPC1000. Hij is geïnspireerd door artiesten als J Dilla, Knxwledge en Benny Sings en heeft eerder gestudeerd aan de Nederlandse Pop Academie en het conservatorium Utrecht in de richting van ‘Muziek en Technologie’. Voorheen bracht hij veel muziek uit in eigen beheer onder verschillende artiestennamen, maar na een periode van onderzoek en experimenten heeft hij nu zijn eigen unieke sound ontwikkeld onder de naam TOKU MEI. In oktober 2022 won TOKU MEI de Beat demolition van ADE BEATS, met in de jury o.a. Honorable C.N.O.T.E. en Big Unlimited, en in december 2022 verscheen zijn eerste EP 'Drift'.

// TRAJECT 

TOKU MEI zal dit jaar binnen het MASTER-traject werken aan een meer gestructureerde release planning, waarbij hij gebruik zal maken van verschillende kanalen om zijn muziek te delen. Om zijn branding- en marketingstrategie te bepalen, zal hij worden begeleid door professionals uit de muziekindustrie. Muzikaal gezien zal hij worden ondersteund door deel te kunnen nemen aan schrijfkampen en zal hij begeleiding krijgen op het gebied composities voor zijn muziek. Bovendien zal hij zich focussen op het ontwikkelen van een live set om van een bedroom producer te groeien naar een live artiest. Het doel van dit traject is om zijn muzikale carrière naar een hoger niveau te tillen en zich verder te ontwikkelen als artiest.

// ‘PAST TENSE’ 

Begin 2023 verscheen de tweede EP van de Amersfoortse producer die bekendstaat om zijn lo-fi hiphop en Jazz geïnspireerde instrumentale tracks. Met zes tracks gaat ‘PAST TENSE’ verder op de vibe van zijn eerste EP ‘DRIFT’. De EP gaat over het vinden van comfort met jezelf door te kijken naar het verleden en de toekomst, en het omgaan met spanningen uit het verleden die je gevormd hebben tot wie je nu bent.  In aanloop naar de release van de EP verschenen er korte live video’s van de tracks op o.a. Instagram, TikTok en YouTube waarin de lo-fi producer op verschillende locaties de luisteraar meenam in zijn zoektocht naar innerlijke rust. Deze video’s werden op dat moment ook opgepikt door verschillende platformen, waaronder STEEZYASFUCK.

// MEER WETEN?

Kijk gerust eens naar hoe KOSMIK makers ondersteunt tijdens hun talentontwikkeling.
Ontdek hier meer over onze werkwijze en hoe wij makers begeleiden bij hun groei en creativiteit. ‍

gigs

Geen items gevonden