Thu
17
August

Amersfoort World Jazz Festival 2023

locatie
Sint-Joriskerk, Amersfoort
genre
Festival
entree
aanvang
12:00
Meer info

Amersfoort World Jazz Festival is back!

15___20th of August

Van 15 tot en met 20 augustus beleeft Amersfoort World Jazz Festival haar 44e editie. Het festival biedt een avontuurlijk programma met meer dan tachtig  concerten op de binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad. Dit jaar staan de concerten op het Lieve Vrouwekerkhof in het teken van een bijzonder thema of initiatief. Het festival trapt op dinsdag 15 augustus af met de muzikale rijkdommen uit Latijns-Amerika en de Caribische eilanden met CaboCubaJazz band, Izaline Calister en Steven Brezet. Vervolgens verkennen we de Mediterrane kust en haar energieke mix van flamenco, fado en gipsyjazz met de BvR Flamenco Big Band en het Moses Rosenberg Trio. We eren de eeuwenoude maar helaas onderbelichte band tussen klassiek en jazz met het New Jazz Orchestra en Eric Vloeimans. De vrijdagavond belooft een rijke multiculturele totaalervaring te worden.

Naast het uitbundige programma op het Lieve Vrouwekerkhof presenteren in omliggende locaties de Observant, jazzscafé Miles en de historische Mannenzaal, Nederlandse jazzacts en aanstormende jazztalenten hun nieuwste muziek. In de Sint Aegtenkapel kun je genieten van intieme akoestische luisterconcerten, terwijl er in Kunsthal KAdE opzwepende Jazz te horen is. Van donderdag 17 tot en met zondag 20 augustus vindt in Theater De Lieve Vrouw het Laureaten Festival plaats, waar internationale laureaten hun muzikale composities presenteren.

KOSMIK & Amersfoort World Jazz Festival

Ook dit jaar presenteert KOSMIK een te gekke line-up op het Amersfoort World Jazz Festival! De plannen zijn nog in de maak, dus meer info volgt snel.