over kosmik

KOSMIK is hét productiehuis in Amersfoort en regio voor actuele podiumkunsten. Het richt zich primair op talentontwikkeling, coaching en artistieke en zakelijke begeleiding van authentieke podiumkunstenaars en biedt expertise op het gebied van productie, marketing en management aan. KOSMIK treedt daarbij op als matchmaker, aanjager, ontwikkelaar en vernieuwer.

KOSMIK strekt uit!

Als productiehuis begeleidt KOSMIK makers in verschillende fasen van hun artistieke ontwikkeling: nieuwe makers die nog aan het begin van hun ontwikkeling staan, opkomende makers met een beloftevolle toekomst en makers met een grote werkpraktijk die nieuwe gebieden willen onderzoeken. Voor elke categorie biedt KOSMIK een passend artistiek traject aan. Kernwoorden voor de werkwijze zijn innovatie, actualiteit en inclusief. 

In haar producties richt KOSMIK zich specifiek op onafhankelijke makers, vaak met eenaffiniteit met de hiphopcultuur. Om de makers een optimale bedding te bieden werkt KOSMIK samen met o.a. FLUOR, Per Expressie, Laswerkplaats en Kunsthal KAdE op stedelijk niveau en o.a. Kunstbende Utrecht en DeCoöperatie (No Man's Land) op regionaal niveau. Met deze stedelijke en regionale functie kan KOSMIK inhoudelijke innovatieve ideeën of projecten creëren en faciliteren, artistieke uitwisseling en reflectie op gang brengen en doorstroommogelijkheden voor de makers creëren. 

Het eigen podium stelt KOSMIK in staat aanvullend aan de nieuwe producties van de eigen makers een context met aanverwante artiesten te presenteren. De synergie die hierbij tussen de productie- en de presentatie-functie ontstaat, is kenmerkend voor het DNA van de organisatie. Met muziek als vertrekpunt richt het zich ook op andere disciplines zoals: theater, comedy, dans en interdisciplinaire kunstvormen.

team

Coen Witteveen

Directeur

Marlous van der Steen

Zakelijk Leider

Sharon Gerritse Tielemans

Officemanager

Femke van Dinther

Interim Officemanager

Jorn Bovee

Marketeer

Isis Adriaens

Productie & Verhuur

Jade Marchena

Programmamaker & Community

Janique Modder

Talentontwikkelaar

Horeca & Beheer

Horeca & Beheer


bestuur

Camiel de Kruijf

Voorzitter / Vertrouwenspersoon

Waldo Volmer

Penningmeester

Robin Hafkenscheid

Bestuurslid

Gijs Hoekstra

Bestuurslid

Matti Austen

Bestuurslid