Class 3-E

Class 3-E

// MAKERS

Hip hop dance crew Class 3-E bestaat uit Joley Groeizaam, Okke Pieteres, Evan Blaaser, Skeyenno Kiddy Talanuy en Wassim Kaminari. Vijf zeer getalenteerde dansers die zich ook interdisciplinair hebben ontwikkeld op choreografie, styling, spokenword en muziekproductie & compositie. Crewleden speelden o.a. in Trojan Wars van Nationale Opera en Ballet, Wonnen een 2de prijs met elkaar 3vs3 tijdens Freedom City en produceerden een prachtige en goed ontvangen dansfilm genaamd
Legends of the Roof.


Class 3-E begon in 2017 als danscrew en is doorgegroeid naar een groep interdisciplinaire makers op het gebied van dans, fashion en muziek. Class 3-E is ontstaan op de dansopleiding van Creative College in Utrecht. In de loop van hun bestaan heeft Class 3-E een eigen signatuur ontwikkeld met een energieke en eigenzinnige manier van skills binnen de pijlers van de hiphop. Van fashion tot choreograferen en van muziekproducties tot dansen. Deze groep bestaat uit unieke personages en hun skills lopen uiteen en ieder streeft individuele doelen na en toch is deze crew meer dan ooit verbonden door hun gemeenschappelijke visie en hun roekeloze liefde voor kunst, Utrecht en hiphop culture.

Hun missie: de wereld veroveren middels dans en muziek. Met een open hart, een knuffel en een glimlach.

// PROJECT LEGENDS OF THE ROOF

Legends of the Roof is een unieke samenwerking tussen hip hop dance crew Class 3-E, Bobby Littlejohn, KOSMIK en Laswerkplaats | Duda Paiva Company. Legends of the Roof is een korte film waarin er artistiek en thematisch gekozen is om een van de grootste taboes bespreekbaar te maken, namelijk mentale gezondheid, waarin de focus lag op depressie en zelfdoding. Een thema dat als een donkere wolk over onze maatschappij sluimert, maar waar eigenlijk weinig mensen zich echt in uitspreken. ‘Roof’ staat hierin ook metafoor voor het hoofd, of schedeldak. De plek waar dat mentale aspect zich afspeelt. Ergens tussen het bewuste en het onbewuste. Meer dan zes maanden lang hebben onze makers zich verdiept in het onderwerp en de samenwerking met elkaar opgezocht. Allemaal zijn ze meester binnen hun eigen kunstdiscipline en de grootste uitdaging zat hem dan ook in het samenbrengen van deze verschillende kunstvormen. Legends of the Roof heeft gedraaid in verschillende filmhuizen en festivals waaronder: Het Volkshotel in Amsterdam, Beton T en TivoliVredenburg in Utrecht en De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Klik hier voor meer info over het project Legends of The Roof.

// MEER WETEN?

Kijk gerust rond op onze website hoe KOSMIK makers ondersteunt en met makers samenwerkt.
Meer weten en/of een vraag over Class 3-E? Mail ons gerust!

gigs

Geen items gevonden