KOPJE SUIKER

KOPJE SUIKER

KOPJE SUIKER

KOPJE SUIKER was een kunstwandelroute ten tijde van de tweede lockdown met de wens om meer zichtbaarheid te geven aan de diversiteit van onze wijk. Want naast onze culturele invulling die wij als KOSMIK vervullen, ervaren wij ook een verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid in deze wijk en onze stad. 

KOSMIK ligt namelijk op een bijzonder knooppunt waar vele mensen passeren. Een knooppunt waar men elkaar bedoeld of onbedoeld voorbij fietst of wandelt. Jong, oud, nieuw in de stad, of juist al heel lang aanwezig; doeners, dromers, denkers en vrije geesten. Je vindt ze hier allemaal en juist die mensen maken en houden onze wijk en stad inclusief en fris. Om deze reden brachten wij verschillende creatieve makers samen om deze verhalen naar buiten te brengen, verpakt in prachtige kunstwerken. Wij werkten daarin samen met, theatergroep de Luie Honden, studio ddo en Videoheren. Theatergroep De Luie Honden had al veel ervaring rondom community art-projecten in Amersfoort en drukte daarmee een belangrijke en mooie artistieke stempel op dit project.

Ook het Amersfoortse ontwerpbureau studio ddo droeg een belangrijke steen bij. Ontwerper Paulien van de Bunt maakte prachtige kunstwerken en deed de vormgeving van KOPJE SUIKER. Via een QR-code op de kunstwerken kwam je terecht op een website waar je de bijbehorende video’s van de verhalen kon horen en bezichtigen. De video’s zijn geproduceerd door de Videoheren, ook een Amersfoorts bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van video series en documentaires. Regisseur en filmmaker Gijs Hoekstra gaf daarmee letterlijk beeld aan de verhalen.