Echte Mannen

Echte Mannen

Echte Mannen is een multidisciplinaire theatervoorstellen met een krachtig statement over mannelijkheid in de moderne samenleving. Vooral nu in tijden van 'cancel culture' en 'calling out'. Hoewel de cancel culture al decennialang en misschien zelfs al eeuwen bestaat. Is het, mede door sociale media, vandaag de dag zichtbaarder dan ooit.

Echte Mannen gaat over de ‘veelvoud’ en ‘diversiteit’ van mannen. Het verwijst naar de urgentie van de voorstelling, namelijk dat er veel verschillende soorten mannen zijn en dat er niet slechts één definitie is van mannelijkheid.

In deze voorstelling wordt er door middel van hiphop-dans, visuals en beweging, een vertaling voor het publiek over dit thema. Ze worden meegenomen in een reis door de complexe wereld van de mannelijke identiteit. Echte Mannen biedt een schurende, maar toegankelijke ervaring die alle vooroordelen en aannames die er bestaan over mannen onder de loep neemt. Het is een verfrissende en interdisciplinaire mix van theater, spoken word, dans en muziek, waarin hiphop beats en ambient soundscapes elkaar afwisselen en ondersteunen.

Echte Mannen is in samenwerking met KOSMIK, Laswerkplaats en De Lieve Vrouw. De theatershow is mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, K.F. Hein Fonds, het Cultuurfonds, gemeente Amersfoort en provincie Utrecht.

Class 3-E

De dansers van Class 3-E brengen op een authentieke en overtuigende manier de verschillende aspecten van mannelijkheid tot leven. Het gaat niet alleen over het vinden van je eigen identiteit als man, maar ook over de complexiteit van man-zijn in de huidige samenleving. Het cancelen van mannen in bepaalde contexten is een belangrijke thematiek die aan bod komt in de voorstelling.

De voorstelling van Class 3-E is theater van nu, met een duidelijke boodschap en een sterke artistieke visie. Het is een ode aan de diversiteit van de mannelijke identiteit en een uitnodiging om de vooroordelen en aannames die we hebben over mannen ter discussie te stellen. De voorstelling is relevant, krachtig en houdt een figuurlijke spiegel voor.

Voorstellingen

De première van Echte Mannen was op 14 maart 2024 in De Lieve Vrouw in Amersfoort te zien. De uitverkochte show was door het publiek razend enthousiast ontvangen! Ben jij een theaterprogrammeur en wil jij Echte Mannen boeken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.