ZOOPHIS

// KOSMIK MASTER 2023

ZOOPHIS

// MAKER

Sophia Jessurun, beter bekend als ZOOPHIS, is een dichter die diens lezers meeneemt op een reis door schurende, gewaagde en absurde poëzie. Diens teksten zijn bedoeld om weg te dromen en ongrijpbare gevoelens te koppelen aan tastbare voorwerpen. ZOOPHIS komt oorspronkelijk uit Lelystad en is naar Amersfoort verhuisd vanwege diens studie Cultuurwetenschappen aan de UvA. ZOOPHIS heeft altijd een passie voor schrijven gehad en blijft zichzelf uitdagen door nieuwe vaardigheden aan te leren. Diens inspiratie komt voornamelijk voort uit diens interne gedachten, die worden gevormd door de wereld om hen heen. 

Naast het schrijven van poëzie heeft ZOOPHIS verschillende spoken word-avonden georganiseerd en muziek en poëzie gecombineerd in het collectief ‘De Woordentuin’, waarmee ze afgelopen zomer op verschillende podia stond met het stuk Warme Woonkamer. ZOOPHIS combineert ook film, muziek en poëzie in intieme avonden met Projectie Poëzie en is momenteel vooral bezig met Spatial Poetry, in samenwerking met Victor Dissel. Hoewel ZOOPHIS jarenlang piano en gitaar heeft gespeeld, is die pas sinds 2022 bezig met het zelf produceren van nummers. Met diens veelzijdige achtergrond en creativiteit, is ZOOPHIS zeker iemand om in de gaten te houden in de wereld van de poëzie en kunst.

// TRAJECT 

ZOOPHIS is een veelzijdige maker met een passie voor poëzie en muziek. Dit jaar wil die zich richten op het uitbrengen van het album KINTZUGI, dat een levend verhaal zal vertellen over het helen en breken van een relatie en de reflectie daarop gericht op het individu. Om het album professioneel uit te brengen, heeft ZOOPHIS de hulp ingeroepen van KOSMIK. KOSMIK ondersteunt die bij het vinden van financieringsvormen om alle kunstdisciplines samen te laten komen in het maakproces. Naast het uitbrengen van het album, heeft ZOOPHIS als doel om hun netwerk binnen het poëtische en spoken word landschap uit te breiden. Om hun carrière verder te laten groeien, wil ZOOPHIS werken aan een duidelijke branding- en marketingstrategie. Met de hulp van KOSMIK hoopt die ook buiten Amersfoort voeten aan de grond te krijgen. De muzikale droom van ZOOPHIS is om op te treden op het festival Into The Great Wide Open. Met diens creativiteit en veelzijdige achtergrond is ZOOPHIS zeker iemand om in de gaten te houden in de wereld van de poëzie en muziek.

// MEER WETEN?

Kijk gerust eens naar hoe KOSMIK makers ondersteunt tijdens hun talentontwikkeling.
Ontdek hier meer over onze werkwijze en hoe wij makers begeleiden bij hun groei en creativiteit.

gigs

Geen items gevonden