DESPA

// KOSMIK MASTER 2023

DESPA

// MAKER 

Despa, geboren als Werner Spal (1998), is een Amersfoortse producer en DJ die begon met gitaarspelen toen hij 10 was en op 19-jarige leeftijd begon met het produceren van muziek. Hij groeide op in een muzikale familie en leerde verschillende instrumenten kennen voordat hij zich uiteindelijk op de gitaar richtte. Later begon hij zich ook te interesseren in het samenvoegen van verschillende instrumenten om muziek te maken en leerde hij zichzelf omgaan met een muziekprogramma om eigen muziek te maken. Zijn doel is om herkenbare en verfrissende muziek te maken met een positieve sfeer.

// TRAJECT

Dit jaar gaat Despa samenwerken met KOSMIK & De Coöperatie om zijn branding en marketing strategie te verbeteren. Het doel is om Despa te presenteren als artiest en niet alleen als muzikant, zodat hij zichzelf beter online kan positioneren. Om dit te bereiken zullen zij een netwerk en team opzetten van industry professionals waarmee Despa kan samenwerken om zijn muziek uit te brengen en releaseplanning uit te voeren. Door deze samenwerking zal Despa in staat zijn om meer shows te boeken en zijn bereik internationaal uit te breiden. Bovendien zal er ook een focus liggen op het ontwikkelen van de live ervaring van Despa. Hij is vastberaden om zijn muzikale droom te verwezenlijken en een positieve impact te hebben op het leven van mensen, zowel thuis als op de dansvloer. 

// ‘ELECTRUM’

Despa begon zijn muzikale carrière met het produceren van underground garage-house tracks. Zijn muziek werd al snel opgepikt door Todd Edwards, een van de populairste garageproducers van Engeland. In 2021 bracht hij zijn debuutalbum uit genaamd 'Save The Day', waarop hij invloeden van electro funk, soul en house combineerde tot radiovriendelijke nummers als 'Save The Day', 'Walk On' en 'Don't You Know'. Dit leverde hem zijn eerste airtime op BBC Radio op. In 2022 ging Despa verder met het onderzoeken van klassieke genres en het experimenteren met verschillende geluiden en patronen. Hij bracht zijn nieuwe album 'Take A Break' uit met als doel om te experimenteren met verschillende genres en zijn liefde voor muziek over te brengen op zijn publiek. Deze twee albums hebben samen op alleen Spotify al meer dan een miljoen streams opgeleverd. Despa heeft nu zijn sound gevonden en combineert al zijn favoriete stijlen in uptempo, diepe, maar funky tracks. Hij is momenteel bezig met zijn nieuwe album 'Electrum', die in 2023 verschijnt.

// MEER WETEN?

Kijk gerust eens naar hoe KOSMIK makers ondersteunt tijdens hun talentontwikkeling.
Ontdek hier meer over onze werkwijze en hoe wij makers begeleiden bij hun groei en creativiteit.