Thu
20
April

FLUOR x KOSMIK: Ciao Lucifer

locatie
KOSMIK
genre
Concert
entree
13,50
aanvang
20:30
Koop je tickets

Ciao Lucifer zorgt voor een losgeslagen tour en neemt een hele lijst aan support acts mee! Bij KOSMIK staan de volgende prachtige artiesten als voorprogramma van Ciao Lucifer op het podium:

David Francis & Martÿn
JOASH [@joash_jki]
MAYA [@mayamusicreal]
POSTIE [@postiemusic]
Charley Marie [@charleymariemusic]
Fenne Scholte [@fennescholte]

Over Ciao Lucifer

“We wilden zo lang mogelijk jongens blijven, omdat mannen zo kut zijn. Maar ja.’’

Op Good News besluit indiepop-duo Ciao Lucifer dat het de hoogste tijd is om hun mannelijkheid te accepteren. Middelbare-schoolvrienden Marnix Dorrestein en Willem Wits zingen “It’s too late to die young”, maar ze willen wel op hun eigen manier volwassen worden. “De grootste angst is Don Draper,” zegt Marnix, “we willen openlijk leren praten over onze emoties, dromen en behoeftes.” Ze omschrijven in 13 heerlijke indie-popliedjes waar ze naartoe willen groeien. Willem: “Sterk en kwetsbaar, meevoelend en eigenzinnig, betrouwbaar en avontuurlijk. Allemaal tegelijk.” De plaat kende een obsessief opnameproces maar het resultaat is vrolijk en energiek. Pas als je beter gaat luisteren hoor je hoe ze hun demonen in de liedjes verweven hebben. Marnix licht toe: “We voelen ons niet te cool om een ‘feelgood band’ te zijn, maar eigenlijk zingen we over hele persoonlijke dingen. Als het eindresultaat is dat we mensen blij maken en kunnen laten dansen, dan is het wat ons betreft: mission accomplished.’’

Er valt veel te ontdekken op Good News: olie om de heupen los te gooien, stof om over na te denken en teksten om al bij de eerste keer mee te zingen. Good News is op 26 augustus 2022 uitgekomen via V2 records.