Art of Lines

Art of Lines

ART OF LINES

Art of Lines was een eenmalige interdisciplinaire voorstelling van drie dansers, een video artist en een beatproducer en was een coproductie met theater Flint in Amersfoort.

Art of Lines was gekoppeld aan het groots opgezette ‘150 jaar Mondriaan’ jaar, waarin Amersfoortse culturele instellingen en makers uitgenodigd werden om mee te werken aan een innovatief, inspirerend en inclusief programma in een manifestatie rondom de viering van de geboorte van Piet Mondriaan 150 jaar geleden. KOSMIK en Flint grepen deze mogelijkheid met beide handen aan om een volgende generatie jonge makers ruimte te geven voor een eigen productie en voorstelling. Een voorstelling die ging over vernieuwing en het kleuren buiten de lijnen. Piet Mondriaan kleurde zelf ook graag buiten die lijntjes en was een echte vernieuwer. Aangezien hiphop vernieuwing ademt, was dit de uitgelezen kans hiphop meer in te bedden in een reguliere culturele theater omgeving.  

Op zondag 11 september 2022 is Art of Lines in een kleine vorm als teaser programma vertoond op Amersfoortse Pracht en heeft daar in een prachtige setting 2 keer 20 minuten gespeeld. Op zaterdag 15 oktober 2022 is Art of Lines in de AFASzaal van Flint uitgevoerd. De voorstelling was geïnspireerd op de vernieuwing, waar Piet Mondriaan voor stond. De drie professionele dansers Simone Salerno, Jeffrey Loewenicht en Joley Groeizaam presenteerden solo's op beelden van VJ Liza Renee (Liza Verboon) en een sounddesign en beats van producer MaxxLevel (Max de Haan) in een indrukwekkend decor, en dat alles gebaseerd op de werken van Mondriaan. Tussen de uitvoeringen van de dansers door werd er muziek gedraaid door de hiphopartiest Megan Jane (Megan Simons, die in 2020 afstudeerde aan de urban dance academy in Utrecht), na afloop door Navadem (Alberto Arifi).